Boekrecensie: De prins en de naaister – Jen Wang
Boekrecensie: De prins en de naaister – Jen Wang

Boekrecensie: De prins en de naaister – Jen Wang

Dit boek heb ik veelvuldig op bookstagram langs zien komen en ik zag dat het een graphic novel was. Dat soort boeken vind ik altijd leuk om te lezen, dus toen ik hem in de bibliotheek zag staan, nam ik hem gelijk mee. In deze recensie vertel ik wat ik van het verhaal vond.

Waar gaat het boek over?

Deze graphic novel speelt zich af in Parijs en vertelt het verhaal van Frances die graag een beroemde modeontwerpster wil zijn. Als prins Sebastian op een avond een van haar jurken ziet, schakelt hij haar in om zijn persoonlijke naaister te worden. Sebastian verkleedt zich namelijk ’s nachts als Lady Crystallia.

Zijn ouders zoeken ondertussen voor hem een bruid en weten niets van zijn geheime dubbelleven. Frances mag niets zeggen en is Sebastians grote geheim. Hoe lang blijft ze dit nog doen en zet ze haar eigen dromen opzij?

Wat vond ik van het boek?

Wat een leuke graphic novel was dit! Het verhaal is spannend tot aan het eind en de kleurrijke personages, zoals Sebastian, zijn levensecht. Ook Frances maakt ontwikkelingen door. De onderliggende boodschap dat je mag zijn wie je bent, komt goed naar voren en geeft het boek een diepere, betekenisvolle laag. De auteur had eerst gekozen voor volwassenen als hoofdpersonages, maar later toch voor tieners, wat denk ik goed is, aangezien het thema goed past bij identiteitsontwikkeling.

De tekenstijl is erg leuk, ook al vond ik de neuzen en oren van sommige personages wat te hoekig. Ik zou voor meer rondere vormen hebben gekozen. Verder staat het boek vooral vol kleur door de prachtige jurken die Frances maakt. Lekker over the top en extravagant! Ik geef deze leuke graphic novel vier sterren!

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.