Boekrecensie: De tunnel – Anna Woltz
Boekrecensie: De tunnel – Anna Woltz

Boekrecensie: De tunnel – Anna Woltz

Ik houd erg veel van kinderboeken en historische romans, dus historische jeugdboeken zijn de perfecte combinatie. Het zijn verhalen waar ik altijd veel van geniet. Daarom besloot ik dit veelbesproken boek op te zoeken in de bibliotheek; ook om een eerste boek van deze bekende auteur te proberen. In deze recensie beschrijf ik deze eerste ervaring.

Waar gaat het boek over?

Het is 1940 en de Blitz is gestart in Londen. De stad wordt maandenlang gebombardeerd en de inwoners zoeken elke nacht bescherming in de Ondergrondse. Ze slapen op de perrons, de roltrappen en naast het spoor.

Ook Ella, haar broertje Freddie en de rest van haar familie schuilen in de ondergrondse tunnels. Ze ontmoeten de rijke Quinn die van huis is weggelopen en verpleegster wil worden. Ook komen ze Jay tegen die tegen geld slaapplaatsen verkoopt. Samen ervaren ze de Blitz.

Wat vond ik van het boek?

Ik had graag meer willen genieten van dit boek, maar het zat er helaas niet in. Het is een vrij dun boekje, wat ervoor zorgt dat bepaalde punten en personages niet genoeg worden uitgewerkt. Ook vond ik het boek niet spannend of echt leerzaam. Ik had graag meer achtergrond over de Blitz en meer diepgang over bepaalde thema’s willen lezen, zoals het verschil tussen rijk en arm. Er werden verhaalelementen geïntroduceerd die voor mijn gevoel vaag werden uitgewerkt.

Ik heb wel geleerd over de ziekte van Ella en over haar herstelproces. Mede door de gedeelde foto’s op Instagram kon ik daar toen een beeld van vormen. Het boek kon mij echter niet grijpen of meenemen in het verhaal; ik kon me bijvoorbeeld niet echt inbeelden hoe de tunnel er dan uitzag. Als het verhaal meer woorden had gehad, het verhaal meer beeldend was omschreven en de prachtige achtergrond, namelijk de Blitz in Londen, was benut, dan had ik dit echt een interessant boek gevonden. Voor nu geef ik het drie sterren en wie weet probeer ik nog eens een boek van deze auteur.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.