Boekrecensie: Malibu Rising – Taylor Jenkins Reid
Boekrecensie: Malibu Rising – Taylor Jenkins Reid

Boekrecensie: Malibu Rising – Taylor Jenkins Reid

Deze auteur is echt mijn vondst van dit jaar! Ik heb nu twee boeken van haar gelezen en ben helemaal weg van haar. Vooral The Seven Husbands of Evelyn Hugo vond ik geweldig. Dit boek gaat over een personage uit dat boek en vertelt zijn levensverhaal. Ik was dus heel nieuwsgierig naar dit boek. In deze recensie vertel ik hoeveel ik van dit boek heb genoten.

Waar gaat het boek over?

Malibu, augustus 1983. Zussen en broers Nina, Jay, Hud en Kit maken zich klaar voor het jaarlijkse feest dat zij organiseren voor iedereen die ooit van het feest hebben gehoord. Nina is echter net bedrogen en verlaten door haar man, een beroemde tennisser, en kijkt niet echt uit naar het feest. Haar broers en zus hebben zo ook hun eigen problemen. Met alle mensen, drugs en alcohol is het niet verrassend dat het feest om middernacht aardig uit de hand gelopen is.

In een andere verhaallijn lezen we het levensverhaal van Mick en June, de ouders van de vier kinderen.

Wat vond ik van het boek?

Deze auteur heeft zo’n fijne schrijfstijl dat je haast niet kunt stoppen met lezen. Elk personage is intrigerend en wil je blijven volgen. Het boek is niet zozeer spannend, maar meeslepend; je zit helemaal in het verhaal als je even tien bladzijdes leest. Het was leuk om de achtergrond van Mick Riva te lezen, zeker omdat het terugverwees naar Evelyn Hugo. Vooral deze tijdlijn in het verleden, afgewisseld met het heden, vond ik erg goed gedaan.

Het tweede deel van het boek gaat over het feest. Daar werden er meer personages geïntroduceerd, die niet echt relevant waren, maar ik vond die hoofdstukken wel wat hebben voor het hele deel. Verder vond ik Nina en Kit hele toffe vrouwen en was de vriendschap tussen Jay en Hud mooi om te volgen. Dit boek plaats ik denk ik als gedeelde tweede plek samen met Daisy Jones. Evelyn Hugo blijft bovenaan staan! Ik geef dit boek vier sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.