Boekrecensie: Cinder & Ella – Kelly Oram
Boekrecensie: Cinder & Ella – Kelly Oram

Boekrecensie: Cinder & Ella – Kelly Oram

Ik houd van goede young adult boeken en hervertellingen vind ik ook altijd interessant om te lezen. Ik verwachtte een fijne, luchtige YA, maar heb het boek iets anders ervaren. In deze recensie leg ik uit wat ik van dit boek vond.

Waar gaat het boek over?

Ella en haar moeder krijgen een erg auto-ongeluk waarbij Ella vreselijk verbrand raakt en haar moeder overlijdt. Na maanden revalideren komt ze bij haar vader en zijn nieuwe gezin te wonen. Dit is een hele omschakeling voor Ella die haar vader al heel wat jaren niet heeft gezien.

Ze mist haar moeder en haalt troost uit haar chatgesprekken met Cinder. Wat zij echter niet weet, is dat hij een van de beroemdste acteurs van Hollywood is.

Wat vond ik van het boek?

Ik kan geen lovende recensie achterlaten, zoals alle andere lezers, want wat vond ik dit een vervelend en stom boek. Ik kon totaal niets met de hoofdpersonen en Ella vond ik een vreselijke zeur. Ja, ze heeft het zwaar, maar ze pakte alles negatief op. Daarnaast vond ik het boek geen hervertelling, verre van zelfs. Als de namen van de hoofdpersonen anders zouden zijn geweest, dan was het gewoon een verhaal geweest.

Het boek was niet spannend, of romantisch, of vlot verteld. Ik heb het boek uitgelezen, omdat ik boeken meestal uitlees en ik wilde weten of de hoofdpersonen bij elkaar zouden komen. Maar dit boek was alles behalve een luchtige YA. Er was alleen maar drama en drama, en het boek deprimeerde me op het laatst. Volgens mij was dit boek leuker geweest als Ella echt een positieve ontwikkeling doormaakte en het verhaal meer op Assepoester zou lijken. Nu was het gewoon een saai en depressief verhaal. Ik geef het boek twee sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow.

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.