Boekrecensie: Een nieuw leven – Diney Costeloe
Boekrecensie: Een nieuw leven – Diney Costeloe

Boekrecensie: Een nieuw leven – Diney Costeloe

In de zomer kreeg ik dit boek opgestuurd als recensie-exemplaar. Ik was heel benieuwd naar dit verhaal, want ik had al eerder een ander boek van deze auteur gelezen en vond dat een erg mooi boek. In deze recensie leg ik uit wat ik van dit boek vond.

Waar gaat het boek over?

In Engeland na de Tweede Wereldoorlog is Charlotte gelukkig getrouwd met Billy en heeft twee kinderen. Aan het begin van de oorlog is ze op transport gezet van Duitsland naar Engeland om daar een nieuw leven te beginnen. Ze dacht dat ze het verleden had afgesloten, maar een oude vriend duikt op.

Ondertussen trouwt Felix met de mooie Daphne. Als zijn vader overlijdt, erft Felix het landhuis en komt het huwelijk tussen Daphne en hem er anders uit te zien. Felix moet alles op rolletjes laten verlopen en ook nog zijn verveelde vrouw op het platteland vermaken.

Wat vond ik van het verhaal?

Ik had al eerder De verloren kinderen van deze auteur gelezen en daarvan genoten. Ik was dus heel benieuwd naar mijn tweede boek van haar en vond ook dit verhaal erg mooi. De schrijfstijl van deze auteur is heerlijk vlot. Het zijn dikke boeken, maar doordat de boeken lezen als een soort soapserie ben je voor je het weet alweer honderd pagina’s verder. Het boek introduceerde aan het begin wel ontzettend veel personages, waardoor ik af en toe moest terugbladeren, maar gelukkig bleven die namen snel hangen.

Ik kon me de personages heel goed voorstellen, zoals de stierlijk vervelende en verwende Daphne, de zachtaardige Felix en zelfs de grappige roddeltantes van het dorp, haha. In het eerste deel van het boek kabbelde het verhaal rustig voort om vervolgens in het tweede deel de lezer te bombarderen met heel veel gebeurtenissen. Als dit wat meer gedoseerd was, waren sommige stukjes meer geloofwaardig overgekomen. Ook was het boek in zijn geheel spannender geweest. Al met al vond ik het een ontspannen lees en beveel ik het boek aan. Ik geef het boek 3,5 sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow

Deel deze blogpost op social media:

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller