Boekrecensie: Ganbatte – Francesc Miralles & Héctor Garcia
Boekrecensie: Ganbatte – Francesc Miralles & Héctor Garcia

Boekrecensie: Ganbatte – Francesc Miralles & Héctor Garcia

Al eerder las ik de andere boeken van deze auteurs en leerde ik er weer een beetje van. Dit nieuwste boekje van hen wilde ik dan ook graag lezen. In deze recensie leg ik uit wat ik ervan vond.

Waar gaat het boek over?

Ganbatte betekent ‘doe je best en geef niet op’. Dit boekje bevat vijftig lessen rondom dit begrip. In Japan wensen ze elkaar geen succes toe, maar zeggen ze ‘ganbatte’ tegen elkaar. Volgens de filosofie hangt succes samen met geluk, dus als de Japanners ‘ganbatte’ tegen elkaar zeggen, betekent dat zoiets als ‘doe je best en met een beetje geluk gaat het zoals je wilt, en zo niet, dan maakt het niet’.

Dit boekje legt deze nog onontdekte filosofie uit aan de hand van voorbeelden uit het Oosten, maar ook het Westen. Bovendien geeft het handige lijstjes met tips hoe je ‘ganbatte’ in je leven kunt toepassen.

Wat vond ik van het boek?

Dit was weer een fijn boekje vol wijsheden die je kunt gebruiken in je eigen leven. Het is veel informatie, maar veelal hetzelfde op een andere manier verteld, maar daardoor blijft de filosofie achter ‘ganbatte’ wel bij je hangen. Vooral de lijstjes met handige praktische tips zijn fijn om te lezen. Ik werd weer even herinnerd aan hoe je stapsgewijs korte- en langetermijndoelen het beste kunt behalen, hoe je je het beste kunt concentreren en hoe je positief in het leven kunt staan.

Stuk voor stuk fijne korte hoofdstukjes over een interessante filosofie, in de bekende prettige schrijfstijl van deze auteurs. Leuk boekje voor tussendoor! Ik geef het vier sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller