Boekrecensie: De theewinkel vol geluk – Manuela Inusa
Boekrecensie: De theewinkel vol geluk – Manuela Inusa

Boekrecensie: De theewinkel vol geluk – Manuela Inusa

Dit boek zag ik veelvuldig langskomen op bookstagram en maakte me dus erg nieuwsgierig. Toen ik hem kon reserveren in de bibliotheek, heb ik dat dus ook meteen gedaan. In deze recensie leg ik uit waarom ik uitkijk naar de volgende delen van deze serie.

Waar gaat het boek over?

In Valerie Lane zitten vijf winkeltjes van vijf vriendinnen. Laurie is de eigenaresse van de theewinkel en heeft veel verstand van allerlei theesoorten. Met liefde schenkt zij elke dag weer kopjes thee voor haar klanten in. Elke woensdagavond komt zij met de andere winkeleigenaressen samen om te praten hoe het met iedereen gaat.

Laurie is heel zelfverzekerd als het gaat om thee, maar redelijk verlegen als het om de liefde draait. Ze heeft een oogje op haar theeleverancier, maar heeft hij dat ook op haar?

Wat vond ik van het boek?

Dit is een typische feelgood en leest als een RTL8 B-film. Wat een heerlijk en vlot verhaal om lekker bij te genieten. De schrijfstijl is fijn en je vliegt door het boek heen. De hoofdpersoon Laurie maakt een hele kleine ontwikkeling door, maar verder is het een vrij vlak verhaal. Maar dat is niet erg, want het gaat om het even wegdromen naar Valerie Lane. Ik kon goed een beeld schetsen van alle vijf vriendinnen en hoe hun winkel er een beetje uit zou zien.

Nu ben ik namelijk heel nieuwsgierig naar de andere vier winkeltjes. Hoe zien zij er vanbinnen uit? We hebben al een klein inkijkje gekregen in de zorgen en vragen van de andere vier vrouwen, maar daar zit nog wel meer verhaal achter. Wat maken zij allemaal mee? Ik kijk nu al uit naar de volgende delen! Ik geef deze fijne feelgood 3,5 sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.