Boekrecensie: De jongen en de papegaaiduiker – Michael Morpugo
Boekrecensie: De jongen en de papegaaiduiker – Michael Morpugo

Boekrecensie: De jongen en de papegaaiduiker – Michael Morpugo

Een van mijn buddy read lezers had dit boek gelezen dit jaar en raadde het boek aan. Ik besloot hem dus te reserveren in de bieb en te gaan lezen. In deze recensie leg ik uit wat ik van het boek vond.

Waar gaat het boek over?

De vijfjarige Allen en zijn moeder lijden schipbreuk voor de kust van Engeland. De vuurtorenwachter van Papegaaiduikerseiland redt Allen en de rest van de mensen die op het schip zaten. Hij geeft Allen een schilderij dat hij de rest van zijn leven bewaart.

Allen groeit op in Engeland bij zijn kille grootouders. Zijn vader is overleden en zijn moeder kan niet voor hem zorgen. Als hij naar kostschool wordt gestuurd, ontdekt hij een talent voor schilderen. De herinneringen aan de vuurtorenwachter blijven en hij besluit na het afronden van zijn opleiding naar hem toe te gaan om hem te helpen.

Wat vond ik van het boek?

Wat een prachtig levensverhaal! De introductie van de personages wordt heel mooi gedaan en het verhaal van Allen vloeit moeiteloos over in het verhaal van de vuurtorenwachter. Je gaat als lezer meeleven met beide personages. Ook het personage van Allens moeder vond ik mooi verweven in het verhaal. Daarnaast bevat dit boek mooie tekeningen, van papegaaiduikers, van de zee, van het landschap van Engeland. Echt prachtig! Ik kon er heel lang naar kijken. Ook de personages zijn mooi geïllustreerd.

Achter in het boek staan nog leuke weetjes over papegaaiduikers. Heel toevallig las ik vorige week een nieuwsbericht over de papegaaiduikers die op onze Waddeneilanden zijn gestrand. Bijzondere dieren, en ik hoop dat ze ze kunnen redden. Ik beveel dit boek aan, om zelf te lezen, om voor te lezen, maar vooral om gewoon te lezen. Ik geef het boek vijf sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.