Boekrecensie: De NEEhoorn – Marc-Uwe Kling
Boekrecensie: De NEEhoorn – Marc-Uwe Kling

Boekrecensie: De NEEhoorn – Marc-Uwe Kling

Dit boek zag ik ook veelvuldig op bookstagram langskomen en wat doe ik dan, jawel hoor, het boek opzoeken in de bibliotheek! Het zag eruit als een leuk en grappig prentenboek, en dat was het ook. In deze recensie leg ik uit waarom.

Waar gaat het boek over?

In het Hartenbos wordt een schattige eenhoorn geboren, maar zo lief is ie eigenlijk niet. Het diertje zegt namelijk overal NEE op. Wat zijn familie ook probeert te doen, ze kunnen hem niet van gedachten doen veranderen.

Wat hij wel wil, is op pad gaan en zelf de wereld ontdekken. Op een dag doet hij dat en hij ontmoet een wasbeer die niet wil luisteren, een hond die nergens van houdt en een prinses die altijd gelijk wil hebben. Samen zijn ze graag lekker dwars en eigenwijs.

Wat vond ik van het boek?

Wat heerlijk dat zo’n dier dat altijd lief en zoetsappig wordt neergezet eens een keer lekker dwars en koppig is! Ik moest erg lachen (ook hardop, ha!) om de dialogen die tussen de drie dieren en de prinses ontstonden. Het boek zegt zelf dat het geen boodschap heeft (ook al willen leerkrachten en pedagogen dat elk boek een belangrijke les heeft), maar ik denk dat het boek wel duidelijk zegt dat het oké is als je gewoon af en toe lekker dwars, koppig en chagrijnig wilt zijn. Je hoeft niet altijd vrolijk te zijn en ja en amen te zeggen. Ik denk dat dat een belangrijke les is, want er wordt tegenwoordig veel van kinderen verwacht. Laat ze ook lekker spelen en zelf ontdekken en niet met de rest meegaan. Soms moet je gewoon zelf op pad om dingen te leren.

Het boek bevat ook mooie illustraties en de koppeling tussen tekst en beeld is heel leuk en speels gedaan. Het maakte de dialogen nog grappiger. Ook zijn twee platen met het boek op z’n kant te bekijken, wat heel leuk is gedaan. Ik raad dit boek aan om voor te lezen (op school) en geef het vijf sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.