Boekrecensie: Murder on the Orien Express – Agatha Christie
Boekrecensie: Murder on the Orien Express – Agatha Christie

Boekrecensie: Murder on the Orien Express – Agatha Christie

Uitgeverij Rainbow startte in de kerstvakantie een hele leuke challenge, namelijk het lezen van een detectiveroman van Agatha Christie. Aangezien ik nog nooit iets van haar gelezen had, ik de film wel had gezien en ik altijd zin heb in een leeschallenge, besloot ik mee te doen met deze leesclub. Dat was ontzettend gezellig en in deze recensie leg ik uit wat ik van het boek vond.

Waar gaat het boek over?

De beroemde Orient Express staat stil tijdens een sneeuwstorm. Er is een moord gepleegd. De rijke zakenman Samuel Ratchett is dood aangetroffen in zijn treincompartiment met meerdere steekwonden. De moordenaar moet een medereiziger zijn geweest.

Gelukkig is detective Hercule Poirot aan boord om de moord op te lossen. Hij interviewt alle reizigers en moet tot de conclusie komen wie Ratchett heeft vermoord.

Wat vond ik van het boek?

Wat een vlotte, spannende detectiveroman! Ik was aangenaam verrast hoe snel het boek las en hoe graag ik verder wilde lezen. Het aantal personages duizelde me wel na een tijdje en ik moet zeggen dat ik niet alle verhaallijnen met alle aanwijzingen en alibi’s heb kunnen volgen, en vooral alle verbanden tussen een paar personages. Maar Poirot was een engel en gaf me regelmatig handige overzichtjes en lijstjes om de stand van zaken door te geven.

De ontknoping was goed bedacht! Dat had ik niet aan zien komen. Ik vond het wel enigszins gekunsteld overkomen aan het eind, maar dat nam niet weg hoe leuk dit boek was. Vooral voor de schrijfstijl geef ik dit boek vier sterren en zou ik nog wel eens iets van Agatha Christie willen lezen. Een boek met Miss Marple bijvoorbeeld!

Bestel hier het boek via Bazarow, of bestel de nieuwe uitgave van Uitgeverij Rainbow via hun website of je lokale boekhandel!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.