Boekrecensie: De vloek van de kraaientoren – Michelle Harrison
Boekrecensie: De vloek van de kraaientoren – Michelle Harrison

Boekrecensie: De vloek van de kraaientoren – Michelle Harrison

Dit boek las ik gezellig mee met een leesclub en in een buddy read. Ik was benieuwd of dit boek leek op de boeken van Lucy Strange, want daar deden de samenvatting en de omslag me aan denken. In deze recensie leg ik uit wat ik van het boek vond.

Waar gaat het boek over?

De zusjes Betty, Flis en Charlie Weddersinne kunnen niet van hun eiland Kraaiensteen af. Ze wonen bij hun oma boven een kroeg en hebben magische voorwerpen van hun voorouders geërfd, maar ook een vloek. Die zorgt ervoor dat zij niet weg kunnen.

Betty is vastbesloten om de vloek te breken en gaat samen met haar zusjes op pad. Maar die vloek breken blijkt nog niet zo makkelijk te zijn en onderweg komen ze verschillende obstakels tegen. Lukt het hen om hun eigen toekomst veilig te stellen?

Wat vond ik van het boek?

Dit was een heel magisch en avontuurlijk verhaal! Ik heb het met heel veel plezier gelezen. De zusjes Weddersinne nemen je echt mee op een spannend avontuur. Betty is dapper, Flis is een echte dame en Charlie is lekker eigenwijs maar ook behoorlijk slim. Ik had het idee dat het verhaal zich afspeelde in de negentiende eeuw; die sfeer had ik in mijn hoofd. De auteur omschrijft de eilanden, de toren en alle personages goed, zodat je alles goed voor je kunt zien.

De schrijfstijl is heel vlot en sommige hoofdstukken eindigen met een cliffhanger, zodat je gauw wilt verder lezen. De stijl lijkt inderdaad op die van Lucy Strange, maar tegelijkertijd is het een totaal ander soort boek. Het verhaal zal vooral kinderen van een jaar of negen aanspreken, die houden van magie en avontuur. Het boek blijkt onderdeel van een serie te zijn, dus ik ben heel benieuwd wanneer de volgende delen vertaald worden. Die wil ik ook zeker lezen. Ik geef dit boek vier sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller