Boekrecensie: The Humans – Matt Haig
Boekrecensie: The Humans – Matt Haig

Boekrecensie: The Humans – Matt Haig

Al eerder heb ik drie boeken van deze auteur gelezen, waarvan ik er twee helemaal geweldig vond. Mijn plan is dus om al zijn boeken te lezen, want ik ben wel erg nieuwsgierig geworden. Ik wil zowel zijn boeken voor volwassenen als zijn kinderboeken lezen. Deze recensie gaat over een van zijn eerste boeken voor volwassenen.

Waar gaat het boek over?

Professor Andrew Martin wordt ’s nachts naakt op straat gevonden. Hij vindt zijn omgeving maar raar en de mensen nog meer. Hun eten smaakt vreemd en het nut van kleding ontgaat hem. Het buitenaards wezen dat bezit van hem heeft genomen, heeft één missie: voorkomen dat een geniale wiskundige oplossing naar buiten komt.

De alienprofessor leert zijn vrouw en zoon kennen en daarmee hun dagelijkse zorgen en hoe de situatie in hun gezin eruitziet. Langzaam maar zeker leert hij de mensheid kennen en kan als buitenstaander de mensen ook nog enige tips geven.

Wat vond ik van het boek?

Dit boek vond ik heel veel lijken op How to stop time, het eerste boek dat ik van hem heb gelezen. Het is een echt Matt Haig-boek. De schrijfstijl is vlot met korte hoofdstukjes en leuke hoofdstuktitels (meer boeken zouden die moeten hebben!). Er zitten hele grappige stukjes tussen, bijvoorbeeld dat Andrew dacht dat de begroeting voor mensen naar elkaar spugen is, omdat er op hem werd gespuugd toen hij naakt rondliep. Daarnaast zijn de gesprekjes tussen Andrew en de hond Newton heel leuk, en treffend voor de manier hoe mensen zijn en zich gedragen.

Met dit boek had ik net zoals bij How to stop time het gevoel toen ik het boek dichtsloeg dat het een leuk en grappig verhaal was met een aantal wijze lessen erin, maar dat een echt einde eigenlijk mist. Van de boeken die ik tot nu toe van hem heb gelezen, heeft The Midnight Library nog het meest een echt einde. Maar ik vond de personages in dit boek weer erg fijn, zoals de vrouw en de zoon van Andrew. Ook vond ik het lijstje met adviezen voor de mensheid goed geschreven en grappig. Ik ben benieuwd naar zijn andere boeken en geef dit boek 3,5 sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.