Boekrecensie: De chocolaterie van je dromen – Manuela Inusa
Boekrecensie: De chocolaterie van je dromen – Manuela Inusa

Boekrecensie: De chocolaterie van je dromen – Manuela Inusa

Vorig jaar heb ik deel 1 van deze serie gelezen, dus ik was ook zeker benieuwd naar het volgende deel. Zodra hij in de bibliotheek te lenen was, had ik hem gereserveerd. Komende zomer komen nog twee delen uit, waar ik nu al naar uitkijk.

Waar gaat het boek over?

In Oxford ligt het prachtige straatje Valerie Lane waar vijf vriendinnen elk hun eigen winkeltje hebben. In elk boek volgen we het verhaal van een van deze vrouwen. In dit deel volgen we Keira die een eigen chocolaterie heeft, een grote droom die is uitgekomen.

Ze heeft een passie voor haar chocoladecreaties, maar de passie in haar relatie is inmiddels voorbij. Dan komt er ook nog elke week een charmante klant bij haar langs met wie ze heel leuk kan kletsen. Kan Keira weer gelukkig worden?

Wat vond ik van het boek?

Deze serie is pure feelgood! Alle ingrediënten zitten erin: vlotte schrijfstijl, leuke dialogen, liefde en relaties als thema’s en een dosis geluk. Keira vond ik een sterk personage dat voor haar eigen geluk kiest. Ze is lief, vriendelijk en behulpzaam. In het boek komt de chocolaterie goed naar voren, er komen allerlei lekkernijen voorbij. Ook vond ik het leuk om te lezen over een nieuwe winkelier die een winkeltje opent in Valerie Lane. Dat houdt de serie levendig en zorgt ervoor dat niet elk boek hetzelfde is.

Ik vond dit deel wel veel meer drama dan het eerste boek bevatten, maar op zich hoorde dat ook wel weer bij het verhaal van Keira. Ik ben benieuwd naar de twee delen die straks deze zomer uitkomen. Het zijn fijne leesboeken voor tussendoor, om gewoon even iets luchtigs en makkelijks te lezen. Ik geef het boek vier sterren.

Bestel hier het boek via Bazarow!

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.