Boekrecensie: De betoverende antiekzaak – Manuela Inusa
Boekrecensie: De betoverende antiekzaak – Manuela Inusa

Boekrecensie: De betoverende antiekzaak – Manuela Inusa

Alweer het derde deel van deze te leuke feelgoodserie! Ik kon deel 4 vandaag reserveren bij de bibliotheek (hiep hoi!), omdat hij ein-de-lijk besteld is, haha. Het ongeduld van een boekenwurm! Maar in deze recensie leg ik jullie eerst uit wat ik van dit derde deel vond.

Waar gaat het boek over?

In het straatje Valerie Lane hebben vijf vriendinnen ieder hun eigen winkeltje. De jongste van hen, Ruby, runt de antiekzaak die ze van haar moeder heeft overgenomen. Daarnaast is ze elke dag druk in de weer met haar vader die de weg een beetje kwijt is en nota bene elke week een nieuwe voedselobsessie heeft.

Ruby houdt van haar winkel, maar is echter niet tevreden en wil het meer haar eigen maken. Ze houdt van de antieke en bijzondere boeken die ze vindt op rommelmarkten. Kan ze daar niet iets mee doen? Ook ontdekt ze in haar zoektocht wie nou toch Gary is, de eenzame zwerver in Valerie Lane.

Wat vond ik van het boek?

Wat is dit toch een heerlijke serie! Alle boeken lezen elke keer weer heerlijk weg. De schrijfstijl is heel prettig. Dit boek bevatte net zoals het tweede boek best veel dramatische gebeurtenissen, maar het is anders en wat fijner om te lezen, vond ik. Er kwamen namelijk verschillende soorten problemen aan bod in plaats van maar één soort, zoals Keira’s slechte relatie in deel 2. In dit deel leren we over de achtergrond van Gary, leren we Ruby’s vader beter kennen en komen we te weten dat Ruby niet zo heel gelukkig is, en waarom niet.

De personages uit de andere boeken komen ook weer terug in dit boek, hetzij maar heel minimaal. Ik word namelijk steeds nieuwsgieriger naar het leven van Susan en waarom Orchid soms zo boos is. Gelukkig hoeven we niet te lang te wachten op het volgende deel, want deel 4 is reeds verschenen. Op naar het volgende boek dus, met het verhaal van Susan! Ik geef dit boek vier sterren en raad zeker aan deze serie te gaan lezen.

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.