Boekrecensie: De verloren ring – Kirsty Manning
Boekrecensie: De verloren ring – Kirsty Manning

Boekrecensie: De verloren ring – Kirsty Manning

Deze historische roman is in juli van dit jaar verschenen. Na het lezen van de flaptekst was ik erg nieuwsgierig geworden naar dit verhaal dat gebaseerd is op waargebeurde feiten. In deze recensie leg ik uit wat ik van het boek vond.

Waar gaat het verhaal over?

Londen, 1912. Essie Murphy is erbij als er een bijzondere vondst wordt gedaan: een verzameling kostbare sieraden, de Cheapside-juwelen, wordt gevonden. Essie is de dochter van arme Ierse immigranten en moet maandelijks met weinig geld het hele gezin voeden, terwijl haar dronken moeder niets uitvoert.

In het heden in Boston wordt het achterkleinkind van Essie, journalist Kate Kirby, gevraagd om een artikel te schrijven over deze bijzondere verzameling sieraden. Ze maakt de reis naar Londen om de juwelen in het echt te bekijken en de geschiedenis te achterhalen.

Wat vond ik van het boek?

Deze historische roman bevat veel verhaal- en tijdslijnen en als lezer spring je van de zeventiende eeuw naar begin twintigste eeuw naar het heden. De geschiedenis van de Cheapside-juwelen wordt uitgebreid verteld en je merkt dat de auteur goed onderzoek heeft gedaan naar dit historisch verhaal. De vele tijdsprongen halen wel echter de vaart uit het verhaal en voorkomen dat het boek een duidelijke rode draad heeft. Voor mijn gevoel miste ik hierdoor een duidelijk plot en kwam ik niet fijn in het verhaal.

De personages zijn wel erg prettig omschreven en vooral de hoofdstukken in Londen vond ik interessant. Je leest over de ontberingen die gezinnen toentertijd moesten ondergaan en hoe ze probeerden te overleven. Het verhaal van Essie kwam daardoor goed tot leven. Ook vond ik Kate een fijn personage. Als je van een historische roman met veel tijdlijnen en van een iets trager verhaal gebaseerd op ware feiten houdt, dan raad ik je dit boek aan. Ik geef het boek drie sterren.

Deel deze blogpost op social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.