Boekrecensie: Sophia’s triomf – Corina Bomann
Boekrecensie: Sophia’s triomf – Corina Bomann

Boekrecensie: Sophia’s triomf – Corina Bomann

Vorige maand las ik als gezellige buddy read deze leuke afsluiter van een historische romanserie. Nu kan ik haar standalones gaan lezen en het eerste deel van haar nieuwste trilogie. Maar eerst leg ik in deze recensie uit wat ik van dit laatste deel vond.

Waar gaat het verhaal over?

New York, 1942. Sophia heeft haar carrière bij Elizabeth Arden afgebroken en is terug bij haar oude werkgever Madame Rubinstein. Ze weet nu heel goed wat ze wil, maar komt alsnog niet op de juiste plek terecht. Toch kiest ze ervoor om dit werk te doen, omdat ze zo haar studie scheikunde kan afmaken en misschien ooit haar droom van een eigen zaak kan verwezenlijken.

De dreiging van de oorlog blijft en Sophia’s man Darren geeft zich op om in Europa mee te gaan vechten. Al een paar maanden leven ze om elkaar heen en ook hun afscheid is koel. Als Sophia echter op een dag te horen krijgt dat haar man vermist is, vertrekt ze naar Europa om hem te zoeken.

Wat vond ik van het verhaal?

Dit boek was een mooi laatste deel van een fijne trilogie. Ik heb met veel plezier het levensverhaal van Sophia gelezen. Dit laatste deel laat goed zien dat het leven niet altijd gaat zoals je wilt. Je werkt aan je carrière en wilt graag studeren voor je droombaan, maar uiteindelijk kom je altijd terecht op de plek waar je moet zijn op dat moment. In dit boek merk je goed hoe sterk veranderd Sophia is en wat haar ambities zijn. Alleen verliest ze daarbij haar man met wie het eindelijk goed was gekomen uit het oog.

Over de spanningen van de Tweede Wereldoorlog lees je op de achtergrond en als Sophia naar Europa gaat, komen de gebeurtenissen wat nadrukkelijker naar voren. Alle verhaallijnen worden mooi afgerond en er blijven geen losse eindjes over. Dat is altijd fijn na het lezen van een dikke serie. Ik raad deze serie zeker aan voor liefhebbers van historische romanseries. Ik vond deze serie beter dan De vrouwen van de Leeuwenhof, tenminste beter dan deel 2 en 3 van die serie. Nu gauw haar nieuwste serie beginnen! Ik geef dit boek vijf sterren.

Deel deze blogpost op social media:

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller