Boekrecensie: Wat jij niet ziet – M.J. Arlidge
Boekrecensie: Wat jij niet ziet – M.J. Arlidge

Boekrecensie: Wat jij niet ziet – M.J. Arlidge

Op 1 juni zijn de Spannende Boeken Weken begonnen. Bij een besteding van 15 euro aan Nederlandse boeken krijg je dit boekje als geschenk erbij. Ik kende deze auteur nog niet, maar ik zag zijn boeken wel heel veel voorbijkomen op bookstagram. Hij heeft onder andere een serie boeken geschreven rondom een inspecteur genaamd Helen Grace. Dit boekje was dus een mooie kans om zijn schrijfstijl te ontdekken.

Waar gaat het boek over?

De jonge blinde vrouw Emma wordt verliefd op ex-soldaat Mark die ze op een feestje tegenkomt. Mark is mentaal erg beschadigd door zijn tijd tijdens de oorlogsmissies en heeft fysiek ook wat schade opgelopen, namelijk brandwonden in zijn nek en gezicht. Maar Emma maakt dat niets uit, want hij is verliefd geworden op haar, ondanks haar handicap.

Ondertussen wordt Manchester geteisterd door invallen waarbij de inbreker steeds souvenirs van zijn slachtoffers meeneemt. Emma raakt angstig, zeker als de politie aangeeft dat de dader een opvallend litteken in zijn nek heeft. Verbeeldt ze zich nu dingen of is haar nieuwe geliefde de enge Night Stalker?

Wat vond ik van het boek?

Dit was een leuk en spannend boekje dat je snel uitleest. De schrijfstijl is even wennen, omdat het vrij simplistisch overkomt. Ook is het einde nogal voorspelbaar. De personages worden kort maar duidelijk geïntroduceerd zonder dat er al te veel wordt verteld. Al met al vond ik het een leuke introductie met deze auteur. Ik heb het eerste deel van zijn serie bij de bibliotheek gereserveerd om te kijken of een wat langer verhaal van hem minder voorspelbaar en spannender is. Zo kan ik zien of het een auteur voor mij is.

Bekijk zijn boeken hier op Bol.com.

Deel deze blogpost op social media:

Eén reactie

  1. Pingback: Wrap up – juni 2020 – Yours truly, the Storyteller

Geef een reactie

Yours truly, the Storyteller